dinsdag 11 april 2017

Taco Lasagne

En dan beseft ge ineens dat ge de beste lasagne ooit gemaakt hebt...want uw 1.5jarige zoon duwt zomaar eens 1.5 grote volwassen portie in z'n kleine buikje.

Voor 4 grote eters

9 lasagnevellen
150gr rundsgehakt
1 ui
1 rode paprika
1 blikje mais
1 klein blikje tomatenpuree
500ml passata
250ml tacosaus/dipsaus
1/2de zak taco kruiden of mengeling paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper
1 ei
200gr ricotta
50gr gemalen mozzarella
50gr gemalen kaas
peper
zout
olie

Verwarm de oven voor op 200°.
Maak eerst de 'rode' saus. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak daar het rundsgehakt aan.
Snij vervolgens de ui en paprika in kleine stukjes en voeg deze toe aan het gehakt.
Bak even aan en voeg dan de taco kruiden en de tomatenpuree toe.
Blus het geheel met de passata, tacosaus en ongeveer 200ml water.
Laat dit geheel ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg daarna nog de mais toe en kruid naar smaak af.

Meng het ei met de ricotta en de geraspte mozzarella. Kruid het geheel met peper en zout.
Bouw de lasagne nu op.
Begin met wat rode saus op de bodem van je ovenschotel. Leg vervolgens 3 lasagnebladen erop en 1/3de van de rode saus.
Verdeel nu de helft van het ricotta mengsel over de ovenschotel.
Bouw verder met nog 3 vellen lasagnebladen, rode saus en ricotta.
Werk af met de laatste 3 lasagnebladen en de overige rode saus.
Bestrooi genereus met gemalen kaas en bak voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!

(Helaas alleen een foto voordat hij de oven in ging. Zo snel was hij op!)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten