Foodblogswap september: Provencaalse stoofpot

Daar is de herfst dan eindelijk! Tijd voor stoofpotjes, soep en warme chocomelk!
Daarom koos ik voor deze Foodblogswap een heerlijk stoofpotje van My Happy Kitchen.
 
Door dit stoofpotje met zuiderse achtergrond een paar uurtjes op het vuur te laten staan, krijg je een zeer volle smaak bomvol mediteraanse smaken. Geserveerd met wat gebakken aardappeltjes en groene boontjes een ideale avondmaal voor een frisse maar zonnige herfstdag!
 
Voor 3 personen
 
400gr stoofvlees
1 grote ui, in grove stukken
50gr spekblokjes
2 eetlepel boter
2 grote wortels, in stukjes
3 teentjes knoflook
100ml rode wijn
1 eetlepel tomatenpuree
400gr tomatenblokjes
200ml groenteboullion
2 eetlepels gedroogde provencaalse kruiden
peper
zout
 
Smelt 1 eetlepel boter in een grote steelpan.
Bak het stoofvlees goudbruin in de pot en kruid met peper en zout.
Als het vlees aangebraden is, haal het uit de pot en hou apart.
Smelt de andere eetlepel boter in de pot en voeg de spekblokjes, ui blokjes, wortel stukjes en gepelde teentjes knoflook toe.
Laat het geheel 5 minuten aanstoven.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat ook even aanstoven.
Blus het geheel met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg dan de tomatenblokjes, groentenboullion en de kruiden toe.
Roer goed om, doe een deksel erop en laat minstens 2u stoven maar roer er regelmatig in.
Haal na de 2u de deksel ervanaf en laat nog een half uurtje zonder deksel pruttelen.
Kruid met peper en zout en serveer vervolgens!
 

Reacties