Chocolade Nutella cake

Bij deze het recept van mijn verjaarsdagstaart: een decadente chocolade cake met Nutella frosting!

Voor 10-12 porties (springvorm diameter 20cm)

Voor de cake
125gr boter
250gr suiker
2 eieren
50gr cacao
240ml water
175gr bloem
snufje zout
1 theelepel bakpoeder

Voor de frosting
200gr boter op kamertemperatuur in blokjes
150gr bloemsuiker
2 eiwitten
4 grote eetelepels Nutella
 
Afwerking
Chocolade hazelnootjes
50gr donkere chocolade
 
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvorm in en leg op de bodem een laagje bakpapier.
Verwarm het water en voeg de cacao toe. Roer goed om en laat afkoelen.
Klop de boter samen met de suiker op tot een luchtige massa.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
 
Meng de bloem met het zout en het bakpoeder.
Voeg nu om en om een beetje bloem en wat van het cacaomengsel toe aan de boter terwijl je het geheel goed opklopt.
Meng totdat je een mooi glad beslag hebt.
Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer een uur op 175 graden totdat hij gaar is.
Laat vervolgens goed afkoelen voordat je de cake ontvormt.
Laat nu best een nachtje rusten in plastic folie.
 
Voor de frosting meng je de eiwitten met de bloemsuiker.
Verwarm het mengsel au bain marie totdat je suiker mooi is opgelost.
Haal van het vuur en klop de eiwitten nu ongeveer 10 minuten op een medium snelheid in een keukenmixer op totdat je zachte stijve pieken bekomt.
Voeg nu 1 voor 1 de blokjes boter toe. Voeg pas het volgende blokje boter toe als het andere blokje is opgenomen.
Voeg als laatste de Nutella toe.
 
Snij de cake in 3 lagen.
Smeer wat frosting tussen elk van de lagen cake en bestrijk de gehele cake met een zeer dunne laag botercrème.
Laat nu minstens een uur opstijven in de koelkast.
Werk nu de cake af door nog een laagje botercrème om de cake te smeren. Werk af met toefjes botercrème vanboven en de hazelnootjes.
 
Smelt de chocolade en laat afkoelen.
Als de chocolade is afgekoeld, drapeer met een theelepeltje chocolade rond de rand van de cake.
Smakelijk!
 
 
 

Reacties