Koffiekoek met blauwe bessen en roomkaas

Z-A-L-I-G zijn deze koffiekoeken! Zowel warm als afgekoeld. Ideaal als ontbijt met een lekkere fruitsla of als 4-uurtje om je collega's jaloers te maken. Je kan ze altijd maken met frambozen of bosvruchten, of aardbeien. En ze zijn supersnel klaar...en supersnel op!
 
Voor 10 stuks
 
5 blaadjes rechthoekig bladerdeeg uit de diepvries
1 eetlepel vijgenconfituur (of andere confituur naar keuze, bv. frambozen)
200gr blauwe bessen
100gr roomkaas
100gr plattekaas
sap van halve citroen
1 eetlepel suiker
1 ei
1 eetlepel bloemsuiker
 
Verwarm je oven op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
Laat de blaadjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht. Snij diagonaal in 2 zodat je 2 driehoeken bekomt.
Prik met een vork in het midden van de driehoek enkele gaatjes en bestrijk de zijkanten van de driehoek met wat losgeklopt ei.
Meng de roomkaas, plattekaas, citroensap en de suiker.
Verwarm de confituur in een steelpannetje en voeg de blauwe bessen toe. Laat even opwarmen totdat de blauwe bessen wat mals zijn geworden.
Leg nu in het midden van de driehoek een lepeltje van het kaasmengel en daarop een lepeltje blauwe bessen. Wees niet te genereus met het vullen van de driehoekjes, anders stroomt het mengsel over tijdens het bakken! Dit gaat niet echt ten koste van de smaak, meer het uitzicht.
Bak nu ongeveer 15 a 18 minuten goudbruin in de oven.
Laat afkoelen op een rooster en bestrooi als ze afgekoeld zijn met bloemsuiker.
Smakelijk
 
 

Reacties