Spare ribs

Het betere knaagwerk is vereist voor dit recept. En een paar servetten voor achteraf!
Voor 2 personen
2 grote stukken spare ribs
200ml sweet chili saus
40ml sojasaus
1 limoen
4 eetlepels veenbessenconfituur
peper
zout
paprikapoeder


Hoe?

  • Voor de marinade, meng 150ml sweet chilisaus, met 40ml sojasaus, 3 eetlepels veenbessenconfituur en het sap van 1 limoen.
  • Kruid de spare ribs met peper, zout en paprikapoeder.
  • Leg ze in een slowcooker en voeg de marinade toe.
  • Laat ze 8u op de lage stand of 4u op de hoge stand garen. (Indien je geen slow cooker hebt, laat je de spare ribs overnacht marineren en bak je ze ongeveer 1u20 in de oven op 180°C waarvan de eerst 45min bedekt onder aluminiumfolie). 
  • Haal de spare ribs uit de slowcooker.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. 
  • Leg de spare ribs op een bakplaat en overgiet met het overige chilisaus. 
  • Bak de spare ribs nog ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze aangebakken zijn.
  • Serveer met aardappelpartjes en coleslaw.



Reacties