Pasta met verse tomatensaus, spinazie en geitenkaas

Alweer pasta
Alweer rigatoni
Eten jullie geen spaghetti ofzo? hoor ik jullie vragen...
Wel nee, niet vaak, en daar is een goede reden voor!
Onze oudste zoon heeft namelijk maar een korte aandachtspanne, en kan dan ook maar kort aan de eettafel blijven zitten. En als hij dan die kleine, dunne sprietjes spaghetti moeten binnenwerken is dat 1. een heleboel gesmos 2. is hij dat snel beu 3. heeft hij uiteindelijk toch niet zo heel veel gegeten.
Daarom opteer ik meestal voor een stevigere pasta, wat makkelijk in het handje ligt en dus snel in het mondje komt :)
 
Voor deze pasta heb je veel kleine ditjes en datjes nodig maar klopt gewoon perfect in mijn weekplanning. De halve zak verse spinazie die over is na dit gerecht verwerkt ik in een indische curry in de komende dagen. De geitenkaas die over is, is ideaal voor een warme panini morgenmiddag, en het ontbijtspek wordt gebruikt voor een lekker omeletje.
 
De tomatensaus hier uitgeschreven is een ideale basis voor verder te varieren. Je kan bv. een blikje tonijn door de saus roeren met wat olijfjes voor een vis-variant.
 
Voor 2 personen
 
250gr rigatoni
3 grote tomaten, in grove blokjes gesneden
1 teentje knoflook, geplet
1 kleine ui, in grove stukken
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel balsamico azijn
1 potje tomatenpuree
paar blaadjes basilicum
peper
zout
honing
 
Handvol verse spinaziebladen
10 dunne snedes ontbijtspek
20gr verse geitenkaas
 
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water.
Bak het ontbijtspek goudbruin in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
In dezelfde pan bak de tomatenstukken, ui en knoflook aan.
Voeg de tomatenpuree en ketchup toe en laat kort stoven.
Bevochtig met balsamicoazijn en 100ml van het kookvocht van de pasta.
Zet een deksel op de pan en laat de saus op een klein vuurtje ongeveer 10 minuten stoven. Let op dat de saus niet aan de onderkant van de pan aanbrand, anders nog verder bevochtigen met kookvocht van de pasta.
Ik heb vervolgens de saus gemixt omdat zoonlief de kleinste stukjes ui uit een pasta saus kan halen maar je kan de saus ook gerust zo laten.
Kruid de saus met peper, zout en wat honing (vooral nodig nu in de winter omdat de tomaten niet zo zoet zijn) en de basilicum.
Voeg nu de spinazieblaadjes toe aan de saus en laat ze slinken.
Snij de snedes ontbijtspek in kleine stukjes en voeg toe aan de saus.
Meng de pasta onder de saus en werk af met kleine stukjes verse geitenkaas.
Smakelijk!
 
 

Reacties